e04

Verslagen

15/03/2014

Zaterdag 15/03 : Vrijheid Zolder - FC Eksel 4 - 0

In deze wedstrijd tegen de titelkandidaat kwam Zolder zeer gedreven aan de aftrap. In het begin ging het nog gelijkopgaand maar dan nam Zolder stilaan de bovenhand. Na een strakke voorzet werkte een Ekselse verdediger de bal in eigen doel. Zolder drukte door en kwam 2 – 0 voor toen Jelle Deferme een strakke hoekschop mooi binnen kopte. Nog voor de rust liep Zolder uit tot 3 – 0 na alweer een eigen doelpunt van Eksel. In de 2e helft bleef Zolder baas op het veld. Maar ook Eksel kreeg enkele kansen, maar kon ze niet benutten. Zolder scoorde even later de 4 – 0 door Dries Douven en de wedstrijd was gespeeld. Goede wedstrijd met veel inzet van de ganse ploeg.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Claes Nick, Hendrix Bjorn, Labie Mattias, Deferme Jelle, Claes Leander,, Clerix Dennis, Kuyks Ken, Manzone Simon, Douven Dries, Billen Bjorn, Vanspauwen Jordi, Pisera jelle
Doelpunten : Eigen doelpunt 1 – 0, Deferme Jelle 2 – 0, eigen doelpunt 3 – 0, Douven Dries 4 – 0

08/03/2014

Zaterdag 08/03 : Turksr Rangers - Vrijheid Zolder 3 - 2

In het begin waren de beste kansen voor Zolder. Zo was er een bal op de paal en een misser voor open doel. De slechte staat van het veld speelde Zolder parten. Zo liep de thuisploeg tot 3 – 0 uit waarvan 2 keer door een geharrewar voor doel. In de 2e helft was Zolder gretiger op de bal en speelde enkele mooie kansen bij elkaar. Scoren lukte vooralsnog niet. Zolder probeerde het dan met lange ballen. Na de uitsluiting van een thuisspeler met nog een kwartier te spelen kon Zolder dan toch scoren en kwam nog terug tot 3 – 2. Er kwam zelfs nog een kans op de gelijkmaker maar ze werd niet benut.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Hendrix Bjorn, Deferme Jelle, Claes Leander,, Clerix Dennis, Kuyks Ken, Manzone Simon, Douven Dries, Billen Bjorn, Vanspauwen Jordi
Doelpunten : Manzone Simon 3 – 1, Hendrix Bjorn 3 – 2

.

15/02/2014

Zaterdag 15/02 : Vrijheid Zolder - KFC Helson 4 - 0

De U21 wonnen hun wedstrijd met 4 – 1 tegen Helson. Zolder ging aarzelend van start en kon geen noemenswaardige kansen afdwingen. Het spel bleef een hele tijd gelijkopgaand. Zolder schakelde dan een versnelling hoger en er kwamen ook kansen al werden ze aanvankelijk nog gemist. Het was Labie die daan toch de score kon openen en even later kopte Hendrix de 2 – 0 binnen. In de 2e helft scoorde zolder al vlug de 3 – 0 en even later ook de 4 – 0. Zolder nam wat gas terug en dat gaf Helson de mogelijkheid om tegen te scoren op een vrije trap. Dit was tevens de einduitslag.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Claes Nick, Hendrix Bjorn, Labie Mattias, Deferme Jelle, Claes Leander,, Clerix Dennis, Pisera Jelle, Manzone Simon
Doelpunten : Labie 1 – 0, Hendrix 2 – 0, Clerix 3 – 0, Labie 4 – 0

01/02/2014

Zaterdag 01/02 : Vrijheid Zolder - Houthalen VV 2 - 4

De U21 verloren met 2 – 4 tegen Houthalen. Zolder was vanaf de aanvang nergens. Niets lukt§e en de 2e bal was steeds voor de tegenstrever. De bezoekers waren veel gretiger en zetten veel druk. Nog voor de rust slaagden ze er in om 2 keer te scoren. De 2e helft bracht geen verbetering en de bezoekers liepen uit tot 0 – 3. Even was er hoop toen Zolder tegen scoorde. De hoop was van korte duur want Houthalen liep uit tot 1 – 4. In de slotfase kon Zolder nog milderen tot 2 – 4.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven,Pisera Ruben, Verswijvel Jordy, Claes Nick, Hendrix Bjorn, Labie Mattias, Deferme Jelle, Claes Leander, Kuyks Ken, Pisera Jelle, Manzone Simon

25/01/2014

Zaterdag 25/01 : Lummen VV - vrijheid Zolder 0 - 4

De U21 gingen met 0 – 4 winnen in Lummen. Zolder ging vanaf het begin gretig in de aanval en de kansen bleven dan ook niet uit.Het xas toch wachten tot de 20′ toen Bjorn een voorzet van Dennis simpel kon binnen tikken. Nog voor de rust werd het 0 – 2 via een snoeiharde vrije trap van Jelle D. In de 2e helft kregen we een zelfde spelbeeld. Zolder domineerde weer maar kwam weer moeilijk tot scoren. Na een misverstand in de thuisverdediging werd het dan toch 0 – 3. In de slotfase legde dennis de 0 – 4 eindstand vast.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Hendrix Bjorn, Labie Mattias, Deferme Jelle, Claes Leander, Pisera Ruben, Kuyks Ken, Pisera Jelle

21/12/2013

Zaterdag 21/12 : KFC Ham United - Vrijheid Zolder 2 - 5

De U21 gingen met ruime 2 – 5 cijfers winnen in Ham. Reeds na 20 seconden kwam Zolder op voorsprong. Daarna werden nog enkele kansen gemist en Ham profiteerde hier van om gelijk te maken. Na een voorzet van op links kon Simon Zolder weer op voorsprong koppen. Ham kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. In de 2e helft was het spel iets beter en al vlug bracht Dennis Zolder terug op voorsprong. In de slotfase kon Kenny nog 2 keer scoren en zo de 2 – 5 eindstand vastleggen. Toch een ruime overwinning na een minder goede wedstrijd.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Paesen Kenny, Deferme Jelle, Claes Leander, Pisera Ruben, Kuyks Ken, Vanspauwen Jordi.

14/12/2013

Zaterdag 14/12 : Vrijheid Zolder - WS Linkhout 2 - 1

De U21 wonnen nipt met 2 – 1 van Linkhout. Zolder begon zwak aan de wedstrijd en er waren dus weinig noemenswaardige kansen. De 2e bal was steeds voor de bezoekers en zo kwam Zolder nooit aan voetballen toe. Het was Linkhout dat de betere kansen kreeg maar deze niet kon afwerken. In de 2e de helft bleef het spelbeeld in de beginfase het zelfde. Na 20′ ontsnapte Jelle D. en hij schoof de bal in de verste hoek binnen. In de volgende fase maakte Dennis er 2 – 0 van. Het spel verwaterde opnieuw en na een geharrewar voor doel kon Linkhout tegen scoren. Linkhout probeerde nog wel maar kon niets meer aan de score veranderen.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Paesen Kenny, Deferme Jelle, Claes Leander, Pisera Ruben, Kuyks Ken.

07/12/2013

Zaterdag 07/12 : Vrijheid Zolder - Racing Peer 3 - 1

De U21 versloegen Peer met 3 – 1. Wegens schorsingen en kwetsures moest Zolder met 11 ;spelers aan de bak. De beginfase verliep gelijkopgaand met vooral middenveldspel. Zolder kreeg kansen maar ze bleven vooralsnog onbenut. Toch kwam Zolder op voorsprong toen een snoeiharde vrije trap van Jelle D. afweek op een bezoeker en in doel verdween. Zolder kreeg nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer tot de rust. In de 2e helft kregen we een zelfde spelbeeld. Er kwamen kansen aan beide zijden maar een doelpunt viel er voorlopig niet. Na een verre trap lostte de doelman de bal die dan in het Zolderse doel verdween. Direct daarop lukte Dennis de 2 – 1. De wedstrijd viel stil en Zolder maakte er in de slotfase nog 3 – 1 van.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Billen Bjorn, Deferme Jelle, Claes Leander, Kuyks Ken.

30/11/2013

Zaterdag 30/11 : Engsbergen - Vrijheid Zolder 0 - 5

De U21 versloegen Engsbergen met 0 – 5. Na goed 5′ kon Zolder scoren toen een vrije trap door Jelle P; werd binnen gekopt. Zolder bleef bas maar kon moeilijk scoren omdat de laatste pas juist niet goed genoeg was. Toch kon Zolder nog voor de rust de score verdubbelen via Mattias. In de 2e helft was Zolder de betere maar het was Engbergen dat verschillende kansen niet kon afwerken mede door het puike werk van Ricardo die werkelijk alles stopte. Daardoor herpakte Zolder zo en kon de score aandikken via Leander. Wat later knalde Dennis de 0 – 4 onhoudbaar binnen. Mattias mocht uiteindelijk de 0 – 5 eindstand scoren.

Opstelling : Righi Ricardo, Vanspauwen Jordi, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Pisera Jelle, Pisera Ruben, Billen Bjorn, Deferme Jelle, Claes Leander, Kuyks Ken.

23/11/2013

Zaterdag 23/11 : vrijheid Zolder - VK Gestel 3 - 0

De U21 wonnen tegen Gestel met 3 – 0. Tegen de laatste in de rangschikking scoorde Zolder al in de 1′ de openingstreffer. Zolder bleef aandringen en er kwamen nog meer kansen. Scoren lukte echter niet waant telkens stond er een erg goed keepende Gestelse doelman in de weg. Op een teruglegger kon Simon dan toch de 2 – 0 scoren. In de slotfase van de 1e helft kreeg Gestel een strafschop. Deze werd echter door Jordi gestopt. In de 2e helft was het spelpeil veel minder. Met een knal in de verste hoek legde Leander de 3 – 0 eindstand vast.

Opstelling : Vanspauwen Jordi, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Pisera Jelle, Pidera Ruben, Billen Bjorn, Paesen Kenny, Claes Leander, Kuyks Ken.

16/11/2013

Zaterdag 16/11 : FC Eksel - Vrijheid Zolder 2 - 0

De U21 verloren de topper in Eksel met 2 – 0. In deze wedstrijd tegen het ongeslagen Eksel was Zolder aanvankelijk het meest in balbezit. Dit leverde echter geen echte doelkansen op. Daarna werd de wedstrijd evenwichtiger en werd de strijd gestreden op het middenveld. Na een hoekschop kwam Eksel op voorsprong toen een Ekselse speler volledig vrij aan de 2e paal mocht binnen trappen. In de 2e helft kwam Zolder weer gretig uit de kleedkamer en drulke Eksel terug. Het was echter de thuisploeg die de voorsprong verdubbelde. In de resterende tijd probeerde Zolder met lange ballen de aansluiting te maken maar dat lukte niet. Zolder verloor dus de wedstrijd op 2 stilstaande fases maar lag zeker niet onder.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Pisera Jelle, Pidera Ruben, Billen Bjorn, Vanspauwen Jordi, Paesen Kenny, Claes Leander, Kuyks Ken.

02/11/2013

Zaterdag 02/11 Vrijheid Zolder - FC Eksel B 8 - 3

:De U21 wonnen vlot van Eksel B met 8 – 3. Zolder vocht van bij de aanvang voor elke bal en liet Eksel achter de bal lopen. De kansen werden in de beginfase nog niet benut. Door het goede samenspel en met rond tikken van de bal kon Zolder voor de rust uitlopen tot 3 – 0. Na de rust was Eksel door 2 wissels gretiger en ook gevaarlijker. Ze slaagden er zelfs in om binnen de 10′ terug te komen tot 3 – 2. Gelukkig maakte Zolder er even later 4 – 2 van, maar Eksel scoorde al snel de 4 – 3. Zolder herpakte zich en maakte de bal weer ongrijpbaar voor de tegenstrever. Zo kon Zolder in de resterende tijd nog vlot uitlopen tot een 8 – 3 eindstand.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Pisera Jelle, Pidera Ruben, Billen Bjorn, Deferme Jelle.

26/10/2013

26/10/2013 : FC Helson - Vrijheid Zolder 0 - 5

Na de nederlaag van vorige week moest Zolder zich herpakken tegen Helson. Van bij de aanvang dwong Zolder Helson terug en er kwamen ook kansen. Het was Dennis die de 0 – 1 scoorde en even later kon Leander de score verdubbelen. Nog voor de rust maakte Ruben er 0 – 3 van. De laatste 10′ van de 1e helft kwam Helson meer in de wedstrijd en kreeg enkele kansen op stilstaande fases. EEn uitstekende Ricardo verhinderde de aansluitingstreffer. In de 2e helft trok Zolder opnieuw in de aanval en moest de thuisdoelman naar de kant na een fout op de doorgebroken Jelle D. Tegen 10 man scoorde mattias met een hakje de 0 – 4 en in de slotfase kopte Dennis een voorzet van Leander binnen en legde zo de 0 – 5 eindstand vast.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Pisera Jelle, Pidera Ruben, Claes Leander, Billen Bjorn, Deferme Jelle.

19/10/2013

19/10/2013 : Vrijheid Zolder - Anadol FC 2 - 4

De U21 verloren jammer genoeg de topper tegen FC Anadol met 2 – 4. In deze wedstrijd tegen de 1e in de rangschikking kreeg Zolder al af te rekenen met tegenslag toen Mattias gekwetst raakte. Zolder kon enkele kansjes afdwingen maar scoren lukte niet. In de slotfase van de 1e helft slikte Zolder nog 2 doelpunten in goed 5 minuten.. Na de rust speelde Zolder man tegen man in de verdediging en drukte Anadol Terug. Toch kwam Anadol op een lange bal 0 – 3 voor. Zolder bleef proberen en werd hier voor beloond toen Dennis de 1 – 3 scoorde. Een duidelijke strafschop werd niet gefloten en op de tegenaanval scoorde Anadol de 1 – 4. Zolder liet niet begaan en kon in de slotfase nog de 2 – 4 scoren via Dennis. Ondanks de tegenslagen speelde Zolder een verdienstelijke wedstrijd.

12/10/2013

12/10/2013 : Houthalen VV - Vrijheid Zolder 0 - 7

De U21 gingen met 0 – 7 winnen in Houthalen. Zolder nam weer een droomstart en scoorde weer in de 1′. Daarna bleef Zolder de wedstrijd onder controle houden. Houthalen speelde echter goed mee en kwam een paar keer dicht bij een doelpunt maar telkens lag Ricardo in de baan van de bal. Na een hoekschop werd het dan nog 0 – 2 voor de rust. In de 2e helft drukte Zolder door en Houthalen moest terug. Toch waren zij nog een paar keer gevaarlijk maar onze doelman plooide niet en hield de nul op het bord. Zolder bleef aandringen en kon zo de score opdrijven naar een 0 – 7 overwinning, die aangezien het spel zeker verdiend was.

05/10/2013

05/10/2013 : Vrijheid Zolder - Lummen VV 3 - 0

De U21 versloegen Lummen met 3 – 0. Zolder nam een droomstart en scoorde reeds na 20 seconden de 1 – 0. Daarna bleef Zolder de wedstrijd onder controle houden en meerdere kansen bleven onbenut. Zelfs enkele open doelkansen werden gemist tot Dennis dan toch de 2 – 0 ruststand binnen kon trappen. Na de rust kregen we een zelfde spelbeeld maar nu waren de kansen minder. Na de rode kaart bleef zelfs met 10 man de organisatie op peil en hield Lummen meestal op eigen helft. Ricardo kwam wel nog een paar keer gepast tussen op hoge ballen voor doel. Na een door gekopte verre inworp van Ruben kon Dennis aan de 2e paal de bal binnen tikken en zo de 3 – 0 eindstand vastleggen.

Opstelling : Righi Ricardo, Bosmans Sven, Verswijvel Jordy, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Kuyks Ken, Pisera Jelle, Pidera Ruben, Claes Leander, Billen Bjorn, Deferme Jelle.

21/09/2013

21/09/2013 : Vrijheid Zolder - AC Tervant 2 - 0

De U21 wonnen hun 1e wedstrijd van de vernieuwde kompetitie met 2 – 0 tegen Tervant.

14/09/2013

14/09/2013 : AC Tervant - Vrijheid Zolder 2 - 2

De U21 speelden neg maar eens 2 – 2 gelijk tegen Tervant. Na een moeilijke start kon Zolder eventjes het balbezit naar zich toe trekken en kon Ken met en vluchtschot de score openen. Het was niet goed en er kwam weinig verbetering. Tervant kwam op gelijke hoogte en was nu de betere ploeg. Ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Op een kwartier van het einde werd Dennis neergehaald en Ruben zette de strafschop om. Zolder kon geen vuist meer maken en zo bleef het bij een 2 – 2 gelijkspel.

Opstelling : Vanspauwen Jordi, Bosmans Sven, Righi Ricardo, Verswijvel Jordy, Douven Dries, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Kuyks Ken, Pisera Jelle, Pidera Ruben, Claes Leander, Billen Bjorn

07/09/2013

07/09/2013 : Vrijheid Zolder - Lummen VV 2 - 2

In deze wedstrijd ging Zolder zeer sterk van start en kreeg de ene kans na de andere.Op een er van kon Dennis de score openen. In de 2e helft kon Leander vrij vroeg de score verdubbelen, maar daarna ging het minder en Zolder zakte weg. Met nog 5 minuten te spelen kreeg Zolder een strafschop tegen en het werd 2 – 1. Zolder was nog niet bekomen van de tegentreffer of de 2 – 2 lag al in de netten. Zolder haalde het einde met de hakken over de sloot.

Opstelling : Vanspauwen Jordi, Bosmans Sven, Righi Ricardo, Verswijvel Jordy, Douven Dries, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Kuyks Ken, Pisera Jelle, Pisera Ruben, Claes Leander, Billen Bjorn

31/08/2013

31/08/2013 : SK Heusden 06 - Vrijheid Zolder 2 - 2

In deze 1e wedstrijd tegen de 2e in de rangschikking van vorig seizoen ging Zolder vrij goed van start. De wedstrijd verliep aanvankelijk gelijkopgaand met kansen aan beide zijden. Het was Heusden dat op voorsprong kwam na een mooi vrije trap. Zolder liet niet begaan en kon nog voor de rust de stand in evenwicht brengen via Dennis. Na de rust was Zolder even de betere en na een mistasten op een hoge bal tikte Dennis de 1 – 2 binnen. Een mooi afstandsschot van Nick strandde nog op de paal. Even later kon Heusden de gelijkmaker scoren na een geharrewar voor doel. In de slotfase mistte Zolder nog een open kans en even later moest Jordi met een goede reflex de bal uit het doel duwen. Al bij al een goede uitslag tegen een sterk Heusden.

Opstelling : Vanspauwen Jordi, Bosmans Sven, Righi Ricardo, Verswijvel Jordy, Douven Dries, Clerix Dennis, Claes Nick, Manzone Simon, Labie Mattias, Kuyks Ken, Pisera Jelle, Cengiz Ozan, Paesen Kenny, Billen Bjorn