Historiek van een fijne club

Slotwoord

De jaren bij Vrijheid Zolder waren zeer aangenaam en ik ben zeer blij dat ik ze heb mogen meemaken. Eerst was dat als supporter samen met nog een achttal personen, vrienden eigenlijk. We kenden mekaar al verschillende jaren van de zaalvoetbalclub MFC Sport-Inn Zolder. Iedere zondagnamiddag of Zaterdagavond stonden we in weer en wind te supporteren voor de Vrijheid.  Tijdens de rust en na de wedstrijd werd er nog duchtig nagekaart over de afgelopen wedstrijd en werd er ook het een en het ander geconsumeerd. Dat duurde tot in de nachtelijke uurtjes, waarna we moe maar voldaan nog enkele uurtjes in ons bed kropen om even later weer op te staan om gaan te werken.

Op het einde van seizoen 2000-2001 was er een kleine bestuurswissel geweest waardoor de club plots zonder secretaris-gerechtigd correspondent zat. Die zoektocht verliep moeizaam tot  ik de vraag kreeg van de voorzitter Swa Vancluysen of ik hen tijdelijk uit de nood kon helpen want het nieuwe seizoen stond voor de deur. Ik had namelijk ervaring als secretaris/Gerechtigd Correspondent daar ik die functie al jaren uitoefende bij MFC SI Zolder. Ik ging akkoord om de club tijdelijk uit de nood te helpen tot er een definitieve oplossing was voor de functie. Ondertussen was de kompetitie 2001-2002 begonnen. Na enkele maanden  vroeg mijn echtgenote mij hoelang “tijdelijk” betekende bij Vrijheid Zolder. Ik antwoordde Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang!

De Seizoenen volgden elkaar op en zonder het te beseffen was ik vaste secretaris/Gerechtigd Correspondent. Ondertussen kwam het World Wide Web meer en meer op de proppen en in het seizoen 2004-2005 bracht ik de 1e versie van de website “www.vrijheidzolder.be” online. Vrijheid Zolder was 1 van de eerste provinciale clubs die online waren. Later volgden er nog een 3-tal nieuwe versies.

Sportief ging alles goed! Van de 11 seizoenen vanaf 2004-2005 speelden we 7 maal de eindronde. Niet slecht toch voor een club met beperkte financiële middelen. Naargelang de jaren  verliepen begon alles moeizamer te verlopen.  De Jeugdploegen bleken alsmaar moeilijker samen te stellen, De vrijwilligers van de club werden een jaartje ouder en nieuwe jonge vrijwilligers waren bijna onmogelijk te vinden, onze accomodatie was hopeloos verouderd en we moesten op geen steun van de gemeente of een andere instantie rekenen, Bestuurlijk waren we op het laatste nog met 4 personen ‘Stefan Sas, Gennaro Arcidiacono, Jos Vanheeswijck en IK zelf). Hoedje af toch voor Stefan die verschillende taken combineerde zoals Voorzitter, Schatbewaarder, Terreinverzorger,..In dat laatste was hij buiten categorie. Het terrein lag er altijd piekfijn bij en dat vonden ook veel van de tegenstrevers die op de Vrijheid kwamen spelen!

Het was duidelijk dat deze situatie onhoudbaar was en wat onvermijdbaar was gebeurde dan ook. Het seizoen 2014-2015 werd het laatste seizoen van Vrijheid Zolder. Juist het seizoen dat de 1e ploeg via de eindronde de promotie naar 2e provinciale verzekerde. Stoppen met een promotie was dus een feit! jammer maar helaas, op zondag 10 mei, onze laatste thuiswedstrijd, kwam er een reporter met camera van het Belang van Limburg om een reportage te maken over het verdwijnen van onze club.  

Zaterdag 23 mei werd er definitief afscheid genomen van Vrijheid Zolder. Het werd een gezellige avond waar er veel herinneringen werden boven gehaald. De voorzitter bedankte iedereen die zich in het verleden heeft ingezet voor onze club. Ook onze trainer bewierookte de jaren die hij met onze schitterende groep spelers mocht samenwerken als de mooiste uit zijn trainerscarriere.
De spelers hadden ook als blijk van waardering een geschenk voor o.a. het bestuur en de technische staf. Het moment van de avond was het moment dat het filmpje gemaakt voor het Belang van limburg over het einde van Vrijheid Zolder werd afgespeeld. En toen werd het stil. Je kan het filmpje hier onder nog eens bekijken.

Dankwoorden

In al die jaren  heb ik fantastische mensen leren kennen, sommigen had ik echt nodig om deze en de vorige websites te maken, anderen waren ondertussen meer dan goede vrienden geworden.  Indien je niet in 1 van de volgende categoriën valt dan is dat alleen maar een fout van mij.

  • Al de bestuursleden in al die seizoenen met een speciale vermelding voor de reeds overledenen 
  • De talrijke spelers  en trainers die al die jaren gepasseerd zijn, inclusief jeugdploegen
  • Al de trouwe vrijwilligers die jarenlang geholpen hebben  in de kantine, op eetdagen, BBQ’s, Feesten, Tornooien, …
  • De spelers en sympathisanten van de boys
  • Al de supporters van Vrijheid Zolder gedurende al die jaren

Speciale woorden van dank voor hulp bij de website

  • Nieuws en fotosite Rudi Coomans voor de vele mooie foto’s en artikels
  • Roland Bleux voor de foto’s en wedstrijdverslagen van de U21
  • Gert Swinnen voor de foto’s en wedstrijdverslagen van de Boys
  • Ronny Quintens voor de foto’s en verslagen van de wedstrijden van de U9 en U11
  • Al de andere leveranciers van foto’s, verslagen en reportages

Aan de personen die ik vergeten ben bedankt voor de hulp!

Scroll naar boven