14/11/2004 - Vrijheid - Bolderberg 1 - 1

p07

Verslagen

30/01/2005

30 januari 2005 BS Sport - Vrijheid 0 - 0

Na de 0 – 5 pandoering thuis waren de verwachtingen niet erg hoog. De trainer had echter een tactisch plan uitgewerkt dat voor meer verweer moest zorgen. Het was dan ook de thuisploeg die logischerwijze het beste van het spel had. Ze werden echter goed opgevangen door een sterk homogeen Zolders blok. Er kwamen wel enkele kansen voor de thuisploeg maar Zolder liet zich niet verrassen. Tot BS 1′ voor de pauze een strafschop kreeg na een duidelijke fout van Smets. Seré zette zich achter de bal maar besloot tegen de paal. In de 2e helft kregen we aanvankelijk het zelfde spelbeeld. De thuisaanvallen werden echter goed opgevangen. Naargelang de tijd verstreek groeide het vertrouwen bij Zolder en kwamen er ook enkele kansen. Zo werd het ei zo na 0 – 1 toen een harde vrije trap van Thomas Vanheeswijck net bleef hengen onder de doelman. BS Sport startte nog een eindoffensief maar kon niet meer scoren en de eindstand bleef dus 0 – 0. Een mooie opsteker voor Zolder.

BS Sport: Seré, Clenaerts, Piccard, S. Claes, Vandersmissen (80′ Fabry), Baerts, Froyen, J. Claes (66′ Paulus), Waczak, Vanardennen, J. Ceulemans
Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio , Houtmeyers , Bleux, Derwael, Smets, Ileri (66′ Murat), Coels, T. Vanheeswijck, S. Vanheeswijck (72′ S. Tielens)
Doelpunten: geen
Gele kaarten: Picard (B), Clenaerts (B), Temur (Z), Vanharen (Z), Houtmeyers (Z), Derwael (Z)
Rode kaart: geen
Scheidsrechter: Mulleners

23/01/2005

23 januari 2005 Vrijheid - WS Linkhout 1 - 2

Er stond veel op het spel in deze 6-punten wedstrijd. Beide ploegen begonnen dan ook afwachtend aan de wedstrijd. Na een kwartier kwam Zolder opzetten en kreeg enkele kansen maar doelpunten bleven uit. Op een tegenaanval in de 40′ scoorde Roosen via een afgeweken bal (0 – 1). De 2e helft was Zolder baas en kreeg verschillende mooie kansen maar scoren blijft voor de plaatselijke spelers bijzonder moeilijk. Wie niet scoort krijgt dan ook het deksel op de neus. In de 55′ kon weer Roosen met een prachtig schot de voorsprong verdubbelen (0 – 2). De thuisploeg gaf de moed niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er eindelijk toch toen S. Vanheeswijck een strak schot in de winkelhaak schoot. Zolder ging nu nog harder drukken en 5′ later werd T. Vanheeswijck foutief gestopt met een strafschop tot gevolg. Deze werd echter door Coels gemist. De druk bleef aanhouden en enkele grote kansen werden net gemist zodat de eindstand 1 – 2 bleef.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio (83′ Altun), Houtmeyers (68′ S. Tielens), Bleux, Bervoets, Smets, Ileri , Coels, Lemmens (46′ T. Vanheeswijck), S. Vanheeswijck
WS Linkhout: Claes, Forier, Rutten, Jughmans, Neuteleers, Smeyers, S. Vanhaeren, (72′ M. Vanhaeren), Quintens, Roosen, Munters (81′ Neven), Deprez
Doelpunten: 40′ Roosen 1 – 0, 55′ Roosen 2 – 0, 70′ S. Vanheeswijck 2 – 1
Gele kaarten: S. Tielens (Z), Neven (L)
Scheidsrechter: Cox

16/01/2005

16 januari 2005 RKC Hasselt - Vrijheid 1 - 0

Zolder begon goed aan de wedstrijd en kreeg meteen enkele kansen maar ze werden niet benut. Hasselt probeerde wel maar echt gevaarlijk waren ze niet. Het waren de bezoekers die het beste van het spel hadden maar ging slordig om met de doelkansen. Aan de rust bleef het 0 – 0. De 2e helft kregen we aanvankelijk een zelfde spelbeeld. Zolder kreeg de kansen maar faalde in de afwerking. Hasselt kwam wat meer in de wedstrijd en in de 75′ kon Windmolders de enige echte kans van de thuisploeg benutten (1 – 0). Zolder ging nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker, maar weer werden enkele grote kansen de nek omgewrongen zodat de eindstand 1 – 0 bleef. Een erg gevleide overwinning voor de thuisploeg.

RKC Hasselt: Brebels, Loyen, Sweron, Claeskens, Stijnen, Jordens, Maris, Smeets (73′ Vandebriel), Phillips, Meeuwis (86′ Vanhees), Windmolders
Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio (80′ Houtmeyers), Mentens, Bleux, Haverals (65′ Bervoets), Smets, Ileri Derwael, Coels, Lemmens (73′ S. Vanheeswijck)
Doelpunten: 75′ Windmolders 1 – 0
Gele kaarten: Loyen (H), Lemmens (Z), Derwael (Z)
Scheidsrechter: Schrijvers

09/01/2005

9 januari 2005 Vrijheid - KWS Alken 1 - 1

De 1e wedstrijd onder leiding van onze nieuwe trainer mocht er zijn. In de 1e helft was Zolder volledig baas. Er was meer inzet en het spel verliep ook al veel vlotter. We kregen dan ook enkele goeie kansen via o.a. Lemmens, Coels en Mentens maar gescoord werd er niet. Ook de 2e helft waren we aanvankelijk de betere ploeg. Vooral via een sterk spelende Thomas Vanheeswijck kwamen er kansen. Op het uur zette Coels voor en een volledig vrijstaande Ileri moest maar binnen tikken (1 – 0). Dit was het sein voor de bezoekers om een tandje bij te steken. Aanvankelijk bleef het met wat dreigen. Ook Zolder kreeg nog enkele kansjes en onze verdediging hield goed stand. Tot in de 80′ Lagaeysse zich vrij draaide en laag in de hoek binnen schoot (1 – 1). Alken ging nu op zoek naar de winning goal maar het was Zolder dat ei zo na met de overwinning ging lopen. 5′ voor affluiten werd Smets door de bezoekende doelman foutief afgestopt. Strafschop dacht iedereen maar scheidsrechter Ponsart dacht er anders over en floot niet. Zo zagen we een verdiende overwinning nog tussen onze vingers glippen en bleef de eindstand 1 – 1.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, Mentens, Bleux, T. Vanheeswijck, Smets, Ileri (77′ S. Vanheeswijck), Derwael, Coels, Lemmens (75′ Souadi)
KWS Alken: Ottenburghs, Peeters, J. Jooken (72′ Feytons), Soers, J. Meekers, B. Meekers (83′ Creeten), Lagaeysse, Bonné, Verjans, Gaens, Lafosse (69′ Thijs)
Doelpunten: 60′ Ileri 1 – 0, 80′ Lagaeysse 1 – 1
Gele kaarten: Smets (Z), Rubio (Z)
Scheidsrechter: Ponsard

19/12/2004

19 december 2004 Terkoest Alken - Vrijheid 1 - 1

Weer geen overtuigende wedstrijd tegen een tegenstander die zeker niet beter was dan Zolder. De 1e helft viel er niet veel te beleven. Wel trof Bleux de deklat en miste Ileri een inlegger. Aan de overkant kon Terkoest een misser van Rubio afstraffen (1 – 0).
Na de rust waren de beste kansen voor Zolder. Coels kon dan ook met een schuin schot de stand in evenwicht brengen (1 – 1). Verder miste Ileri nog een open kans en werd een doelpunt van Murat wegens buitenspel afgekeurd. Ook Alken kreeg nog enkele kansen maar stuitte op een attente Temur.

Terkoest Alken: Robben, Jeuris, Haesevoets, Daenen, Geladé (56′ Housen), Neven, Dufour, Simons, Francis, Mouling, Schuurmans
Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, Snoeks (35′ Mentens), Bleux, T. Vanheeswijck (85′ Houtmeyers), Smets, Ileri, Derwael, Coels,Altun (58′ Murat)
Doelpunten: 40′ Simons 1 – 0, 72′ Coels 1 – 1
Gele kaarten: Housen (A), Mouling (A), Bleux (Z)
Scheidsrechter: Camps

12/12/2004

Een zwak Zolder was geen partij voor een gedrevener en technisch sterk Anadol.  Voor de rest zijn hier geen woorden voor behalve dat er dringende maatregelen dienen genomen te worden. Het is niet 5 voor twaalf maar twaalf uur dik gepasseerd !!!!

Vrijheid: Hetzheim, Vanharen, Rubio, Snoeks, Bleux, T .Tielens (46′ T. Vanheeswijck),  Souadi (69′ Murat), Smets, Ileri,  Derwael, Coels
Anadol: Gungor, B. Zevne, Budak, Tasci, A. Yeler, Kumaz, Balkis (82′ S. Zevne), O. Mert, Canackioglu, Babacan (85′ Bicer), T. Ozcan
Doelpunten: 30′ Babacan 0 – 1, 40′ Babacan 0 – 2, 44′ Ileri 1 – 2, 60′ Budak 1 – 3, 65′ Babacan 1 – 4, 80′ Coels 2 – 4
Gele kaarten: Rubio (Z), Balkis (A), Babacan (A)
Rode kaart: geen
Scheidsrechter: Meurs

05/12/2004

5 december 2004 C. Duras - Vrijheid 3 - 1

Rommelige wedstrijd waar in de 1e helft weinig te beleven viel. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong toen El Herbouti in de 25′ een hoekschop aan de 2e paal kon binnen trappen. 5 minuten later lobde Murat doelman Nsumbu en de ruststand was gekend (1 – 1).
De bezoekers begonnen het best aan de 2e helft en kregen onmiddellijk enkele kansen, maar o.a. Souadi (tegen de paal) en Tielens (te zwakke kopstoot) konden niet afwerken. Op het uur kon Vandergeeten de 1e echte kans van de thuisploeg afwerken (2 – 1). Zolder probeerde nog maar het was El Herbouti die in de 70′ de wedstrijd besliste (3 – 1)

C. Duras: Nsumbu, Vanhaeren, El Herbouti (80′ Helaers), Vandergeeten, Thiry, Massa (77′ Beta), Boyen, Wijnants, Renard, Timmermans (61′ Tops), Celis
Vrijheid: Hetzheim, Vanharen, Rubio, Bervoets, Bleux, T .Tielens, Souadi, T. Vanheeswijck (61′ Smets), Murat (71′ Snoeks) , Houtmeyers (75′ Altun), Derwael
Doelpunten: 25 ‘ El Herbouti 1 – 0, 30′ Murat 1 – 1, 60′ Vandergeeten 2 – 1, 70’ El Herbouti 3 – 1
Gele kaarten: Tops (D), Helaers (D)
Scheidsrechter: Coenegrachts

28/11/2004

28 november 2004 Vrijheid - Sp. Spalbeek 1 - 1

De 1e helft was Spalbeek de betere ploeg. Er kwamen ook kansen maar gescoord werd er niet. De 2e helft verliep evenwichtiger met kansen aan beide zijden. Na een uur spelen werd Zolders balverlies op het middenveld afgestraft. Topschutter Elsen werd afgezonderd voor doelman Temur en trapte beheerst binnen (0 – 1). Zolder ging op zoek naar de gelijkmaker en bracht met Neelen en Smets 2 nieuwe spitsen in de ploeg. Met succes want in de 75′ kon Coels met een harde schuiver de 1 – 1 op het bord trappen. In de 78′ moest doelman Temur gekwetst het terrein verlaten en werd vervangen door youngster Hetzheim. Deze onderscheidde zich onmiddellijk door een hard schot van onder de lat te vegen. In de 83′ werd Coels nog uitgesloten met een 2e gele kaart. Spalbeek ging nu voluit voor winst maar een uitstekende doelman Hetzheim en de kruising voorkwamen erger. Eindstand 1 – 1.

Vrijheid: Temur (78′ Hetzheim), Vanharen, Rubio, Bervoets, Bleux, T .Tielens, Souadi, Murat (’61’ Neelen), Vangijsel ( 61′ Smets), Coels, Derwael
Spalbeek: Peyls, F. Decoutere, Dendas, Elsen, Geladi, Gillis (80′ Vanholst), Haesevoets, Smets, Thoelen (83′ Engelen), Van Reeth, Paulus
Doelpunten:
60′ Elsen 0 – 1, 75′ Coels 1 – 1
Gele kaarten: Derwael (Z), Coels (Z), Paulus (S)
Rode kaart: Coels (2x geel)
Scheidsrechter: Indesteege

21/11/2004

21 november 2004 HW Zonhoven - Vrijheid 2 - 1

De 1e helft viel er niet veel te beleven. Zonhoven had wel veldoverwicht maar verder dan enkele kansjes kwamen ze niet. Ook Zolder bracht er niet veel van terecht zodat de stand aan de rust 0 – 0 bleef.
De 2e helft werd er beter gevoetbald door beide ploegen. Het was Zolder dat in de 70′ via een strak schot van Coels op voorsprong kwam (0 – 1). Zonhoven ging op zoek naar de gelijkmaker maar Zolder hield de rangen goed gesloten. Tot Vanharen een voorzet met de voet in eigen doel devieerde (1 – 1). Iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was tot de bezoekende doelman in de voorlaatste minuut een bal slecht uittrapte in de voeten van oude rat Veraa. Deze twijfelde niet, omspeelde Temur en schoof schuin binnen (2 – 1). In extremis nog een onverhoopte zege voor de thuisploeg.

HW Zonhoven: Bielen, Lambrechts, Buelen, Brandwijck (43′ Bortels), Vannitsen, De Vos (78′ Veraa), Lemmens, Koninkx, Tekin, Schillewaert, Theunis (66′ Carroccio)
Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck, Bleux, T .Tielens (58′ Houtmeyers), Souadi, M. Neelen (83 Vangijsel), Coels, Smets (71′ Murat), Derwael
Doelpunten: 70′ Coels 0 – 1, 75′ Vanharen 1 – 1 o.g., 89′ Veraa 2 – 1
Gele kaarten: Vanheeswijck
Scheidsrechter: Billen

14/11/2004

14 november 2004 Vrijheid - FC Bolderberg 1 - 1

De 1e helft was Bolderberg de betere ploeg. Zolder speelde loom en inspiratieloos. Gelukkig was doelman Temur wel in goede doen. Zo moest hij enkele keren gevat tussen komen op tegenaanvallen van de bezoekers. Zolder kwam niet verder dan enkele kansen via Coels en Neelen.
Na de rust ging Zolder beter spelen en op een vrije trap van Gorge Rubio kon Smets aan de 2e paal binnen knikken (1 – 0). De wedstrijd verliep nu gelijkopgaand met kansen aan beide zijden. In de 78′ leed Zolder dom balverlies op het middenveld. De kleinste man op het veld Nico Paris werd vrij gespeeld en lobde de bal beheerst over doelman Temur (1 – 1). Dit was dan ook meteen de eindstand.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck (82′ Driesen), Bleux, Houtmeyers, T .Tielens, Souadi, M. Neelen, Coels (35′ Smets), Derwael
Bolderberg: Maes, Lijnen, Poelmans, Borremans, Billen (76′ Ackermans), Gaethofs, Trekels (89′ Jansen), Rubio, Sagovac, Paris, Vanschooren
Doelpunten: 57′ Smets 1 – 0, 78′ Paris 1 – 1
Gele kaarten: Geen
Scheidsrechter: Daerden

11/11/2004

11 november 2004 Vrijheid - W. Koersel 0 - 0

De eerste poging van de wedstrijd kwam van thuisploeg Vrijheid Zolder via Driesen die echter te hoog mikte. Aan de overkant dreigde Jurgen Elsen met enkele kopballen. Na een dik kwartier omzeilde Koersel-verdediger Maes met een slim lobpasje op zichzelf de buitenspelval. Oog in oog met Zolder-goalie Temur kwam hij echter niet tot scoren.
De tweedeprovincialer bracht het betere voetbal, terwijl Vrijheid een groot strijdershart toonde. De rood-witten dreigden voornamelijk langs hun beweeglijke spits Kristof Elsen. Toch was de thuisploeg voor de rust het dichtst bij een treffer, maar Neelen en Coels (tot twee maal toe) raakten niet voorbij een attente Hermans.
Na de koffie was het lang wachten op een grote kans. Kansjes waren er wel voor de bezoekers met Dekort, de ingevallen Mertens en Kristof Elsen in de hoofdrol. Telkens botsten ze op een goed keepende Temur die gevat tussenkwam. Hoewel Koersel bij momenten drukte, waren er ook nog enkele goede kansen voor de thuisploeg via o.a. Smets, maar beide elftallen kwamen niet tot scoren. Zelfs Mertens niet die vlak voor affluiten nog een goede kans de nek omwrong.
Alles wordt nu beslist in de terugmatch. Dan weten we wie voor het gewest Beringen deelneemt aan de Beker van België.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, Bleux, T .Tielens (85′ S. Tielens), Driesen (55′ T. Vanheeswijck), Souadi, M. Neelen (61′ Houtmeyers), Coels, Smets, Derwael
W. Koersel: Hermans, Maes, Derwael, Noels, Steegmans, Vandebroek, Dekort, K. Elsen, J. Elsen (80′ Lekens), Claes (72′ R. Elsen), Schepers (46′ G. Mertens)
Gele kaarten: geen
Scheidsrechter: Ceyssens bijgestaan door de lijnrechters Engelen en Carmans

07/11/2004

7 november 2004 Sp. Kuringen - Vrijheid 2 - 3

Zolder begon het best aan de wedstrijd. Toch was het de thuisploeg die, uit verdacht buitenspel, kon scoren (0 – 1). 10′ later kon weer Schaubroeck de stand verdubbelen na Zolders balverlies op het middenveld. Net voor het einde van de 1e helft kon Coels nog milderen met een mooie draaibal in de verste hoek. Ruststand 2 – 1.
De 2e helft was nauwelijks begonnen of Zolder kreeg een strafschop die omgezet werd door Coels (2 – 2). Zolder was nu de betere ploeg en kreeg de beste kansen. In de 90′ legde de ingevallen Smets de bal mooi terug voor aanvoerder Bleux. Die liet deze kans niet liggen en bezorgde Zolder zo de verdiende zege (2 – 3).

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck (83′ S. Tielens), Bleux, Houtmeyers, T .Tielens (70′ Driesen), Souadi, M. Neelen, Coels (75′ Smets), Derwael
Sp. Kuringen: Phillipaerts, Biesemans (86′ schouterden), Reekmans, Matthijs, Steegmans, Paesen, Goor, Peeters (65′ Saro), Hilven, Schaubroeck, Battain
Doelpunten: 20′ Schaubroeck 1 – 0, 30′ Schaubroeck 2 – 0, 45′ Coels 2 – 1, 47′ Coels 2 – 2 (pen.), 90′ Bleux 2 – 3
Gele kaarten: Goor (K), Battain (K)
Scheidsrechter: Cardeynaels

31/10/2004

31 oktober 2004 Vrijheid - ESJ Alken 1 - 1

De 1e helft was Zolder de betere ploeg maar het was Alken dat in de 12′ op voorsprong kwam toen Windmolders een voorzet binnen knalde. Ruststand 0 – 1. Het 1e kwartier van de 2e helft was volledig voor Zolder. In de 55′ kon Coels een snelle tegenaanval afronden (1 – 1). Het laatste halfuur verliep gelijkopgaand met nog de beste kansen voor Alken, maar gescoord werd er niet meer.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck (80′ S. Tielens), Bleux, T .Tielens, Souadi (75′ Vangijsel), M. Neelen (85′ Murat), Coels, Derwael, Smets
ESJ Alken : Appeltans, T. Henderix, Feytons, Vanherck, Windmolders, Jans (89′ Jacobs), Grosemans (86′ Strouwen), Vendrix, Porco, H. Henderix, Schepers
Doelpunten: 12′ Windmolders 1 – 0, 55′ Coels 1 – 1
Gele kaarten: T. Vanheeswijck (Z), T. Henderix (A), Porco (A), Schepers (A)
Scheidsrechter: Indeherberge

24/10/2004

24 oktober 2004 Brustem VV - Vrijheid 1 - 1

Aanvankelijk verliep de wedstrijd gelijkopgaand. Toch waren de beste kansen voor Zolder, maar gescoord werd er niet. Tot enkele minuten voor het einde van de 1e helft Huygens een voorzet aan de 2e paal binnen knikte (1 – 0). Dit was tevens de ruststand.
In de 2e helft ging Zolder resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er dan ook toen de ingevallen Coels een voorzet aan de 2e paal mooi binnen kopte (1 – 1). Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer.

Brustem VV: Claes, Dehaes, Neven (87′ Tits), Francis, Schoenaers, S. Maquoi (81′ Pirard), Huygens, W. Mathijs, Baets, K. Maquoi, Tilkens (83′ T. Mathijs
Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck (80′ Vangijsel), Bleux, T .Tielens, Souadi, M. Neelen (68′ Ileri), Houtmeyers (46′ Coels), Derwael, Smets
Doelpunten: 44′ Huygens 1 – 0, 60′ Coels 1 – 1
Gele kaarten: W. Mathijs (B), Houtmeyers (Z), Coels (Z)
Scheidsrechter: Adams

17/10//2004

17 oktober 2004 Vrijheid - Velm VV 4 - 2

Zolder ging voluit voor de 3 punten. Na 9′ kopte Souadi de thuisploeg op voorsprong. Na 20′ kregen de bezoekers een uitgelezen kans om gelijk te maken, maar Temur ranselde de kopstoot uit zijn doel. Op de tegenaanval was het wel weer raak. Smets schoot een voorzet hard binnen (0 – 2). In de 35′ kon Velm dan toch tegen scoren (2 – 1). 5′ Later was het weer de beurt aan Smets om te scoren (3 – 1). Velm gaf zich nog niet gewonnen en kon enkele minuten later de score weer milderen (3 – 2) Vlak voor de rust kon Tim Tielens een vrije trap van Rubio binnen koppen (4 – 2).
In de 2e helft kreeg Zolder nog tal van kansen maar ze werden allemaal gemist. Gelukkig scoorde Velm ook niet meer en was de ruststand ook de eindstand.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck (68′ Driesen), Bleux, T .Tielens (60′ Mentens), Souadi, M. Neelen (77′ Ileri), Houtmeyers, Derwael, Smets
Velm VV: Baeken, J. Jacobs, Hobé, Leonard, Lindekens (81′ Mombaerts), Rummers, Hommers (58′ Monard)), Thirion, P. Jacobs, Cloesen (58′ Cornelis), Ruytinx
Doelpunten: 9′ Souadi 1 – 0, 20′ Smets 2 – 0, 25′ Thirion 2 – 1, 30′ Smets 3 – 1, 37′ P. Jacobs 3 – 2, 44′ T. Tielens 4 – 2
Gele kaarten: Leonard (V), P. Jacobs (V), Hobé (V)
Scheidsrechter: Gysen

10/10/2004

10 oktober 2004 Mechelen-Bovelingen - Vrijheid 1 - 1

Buiten 2 mooie doelpunten valt er van deze 6-punten wedstrijd niet veel te vermelden. Op een hobbelig veld was er geen goed voetbal mogelijk. Ook is weer eens gebleken dat we te veel kansen missen.

Mech. Boveling.: Decatte, Mignolet (55′ D. Gielen),Strauven, Schoefs, Medats, Massonet, Vanderbemden (75′ Brugmans), Budo (65′ claes), Stas, Gelaesen, Crahay
Vrijheid: Temur, Vanharen, Rubio, T. Vanheeswijck, Bleux, Lemmens (37′ T. Tielens), Coels, Souadi (75′ M. Neelen), Houtmeyers, Derwael,Smets (87′ Mourat)
Doelpunten:
10′ Schoefs 1 – 0, 30′ Coels (1 – 1)
Gele kaarten: Schoefs (M), Massonet (M), Budo (M), Stas (M), Vanharen (Z)
Scheidsrechter: Stegen

03/10/2004

3 oktober 2004 Vrijheid - BS Sport 0 - 5

De aanvangsfase was duidelijk voor de bezoekers. Na 3′ krulde Baerts een vrijschop mooi in de winkelhaak (0 – 1). BS ging op zijn elan verder en op het kwartier rondde Walczak een mooie aanval af (0 – 2). Enkele minuten later was het weer raak. Baerts ging alleen op doelman Temur af en plaatste de bal beheerst binnen (0 – 3). Zolder reageerde en ging een stuk beter spelen en kreeg enkele mooie kansen. Ze werden echter allemaal gemist anders had de wedstrijd waarschijnlijk een andere wending gekregen.
In de 2e helft ging Zolder met veel goede wil verder op zoek naar de aansluiting maar weer werden de kansen gemist. In de 55′ zette Vanardennen de thuisploeg helemaal KO met een 4e doelpunt. Een kwartier voor tijd lukte Froyen nog de overdreven 0 – 5.

Vrijheid: Temur, Vanharen, T. Tielens, Altun (55′ Rubio), T. Vanheeswijck, Ileri (75′ Driesen, Bleux, Lemmens (75′ Snoeks), Coels, Houtmeyers, Derwael
BS Sport: Seré, Gijbels, Clenaerts, Picard, Degeling, Baerts , Giovanelli (77′ Derison), Walczak (45′ Froyen), Luque, Claes (75′ Vandersmissen), Vanardennen
Doelpunten: 3′ Baerts 0 – 1, 15′ Walczak 0 – 2, 18′ Baerts 0 – 3, 55′ Vanardennen 0 – 4, 75′ Froyen 0 – 5
Gele kaarten: Vanharen (Z), Vanheeswijck (Z), Bleux (Z), Vanardennen (BS), Degeling (BS)
Scheidsrechter: Custers

26/09/2004

26 september 2004 WS Linkhout - Vrijheid 0 - 1

De 1e helft verliep gelijkopgaand met wisselende kansen. De beste kansen kreeg de thuisploeg net voor het einde van de 1e helft, maar ze werden gemist. De 2e helft was Zolder de betere ploeg. Na 60′ kon Coels een snelle tegenaanval afronden (0 – 1). De thuisploeg probeerde, zonder al te veel overtuiging, de gelijkmaker te forceren. Het was echter Zolder dat nog de beste kansen kreeg maar de eindstand bleef 0 – 1.

WS Linkhout: Claes, Neuteleers, Roosen, Rutten, Quintens (73′ Bilican), Vanhaeren, Maggen (46′ Vanwezemael), Jughmans, Deprez, Sneyers, Forier
Vrijheid: Temur, Vanharen, Smets, T. Tielens (80′ Altun), T. Vanheeswijck, Rubio (46′ Ileri), Bleux, Lemmens (83′ Vangysel), Coels, Houtmeyers, Derwael
Doelpunten: 60′ Coels 0 – 1
Gele kaarten: Roosen (L), Smets (Z), Houtmeyers (Z)
Rode kaart: Smets (Z) (2 x geel)
Scheidsrechter: Champagne

19/09/2004

19 september 2004 Vrijheid - RKC Hasselt 0 - 1

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en kwamen enkele keren gevaarlijk opzetten. Zolder nam daarna het heft over en kreeg eveneens enkele wenkende kansen. Ze werden echter niet benut zodat het aan de rust 0 – 0 stond. De 2e helft was Zolder baas mar het was RKC Hasselt dat op een diefje op voorsprong kwam (0 – 1). Zolder ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg nog enkele mooie kansen. Het mocht niet baten zodat de eindstand 0 – 1 bleef.

Vrijheid: Temur, Vanharen, Smets, IT. Tielens, T. Vanheeswijck, Rubio, Bleux, Snoeks (65′ Mentens), Coels (65′ Lemmens), Houtmeyers (80′ Altun), Derwael
RKC Hasselt: Brebels, Loyen, Sweron, Hendrikx, Stijnen, Maris, Nulens, Beuntjes (80′ Vanhees), Meuwis (73′ Smeets), Vanherle, Windmolders
Doelpunten: 55′ Windmolders 0 – 1
Gele kaarten: Hendrikx (RKC)
Scheidsrechter: Van Ham

12/09/2004

12 september 2004 KWS Alken - Vrijheid 4 - 1

Zolder kwam het best uit de startblokken en kwam dan ook verdiend op voorsprong via Smets (0 – 1). Hierna kregen de bezoekers nog enkele kansen, maar ze werden niet benut. KWS Alken kwam meer in de wedstrijd en profiteerde van enkele blunders in de bezoekende verdediging om tot 2 – 1 voor te komen bij de rust. In de 2e helft was Zolder nergens. Alken moest niet eens moeite doen om nog verder uit te lopen tot een 4 – 1 verdiende eindstand..

KWS Alken: Ottenburghs, De Bruyne (62’Creeten), Feytons (72′ Lismont), Soers, J. Meekers, B. Meekers, Bonné, Verjans, Gaens (84′ J. Jooken), Dincq, Bogaerts
Vrijheid: Temur, Vanharen, Smets, Ileri (59′ T. Tielens), Van Gysel (59′ Vanheeswijck), Mentens (59′ Rubio), Bleux, Snoeks , Coels, Houtmeyers, Derwael
Doelpunten:
22′ Smets 0 – 1, 38′ De Bruyne 1 – 1, 43′ Verjans 2 – 1, 56′ Feytons (3 – 1), 85′ Bonné 4 – 1
Gele kaarten: Bogaerts (A), Derwael (Z), Houtmeyers (Z), Snoeks (Z)
Scheidsrechter: D’Amario

05/09/2004

5 september 2004 Vrijheid - Terkoest Alken 3 - 3

De 1e helft werd er slecht gevoetbald. Op een tegenaanval kon Terkoest na 10′ scoren (0 – 1). Na 25′ scoorde Snoeks Jo met een mooie vrije trap de gelijkmaker. Toch was het Terkoest dat met een 1 – 2 voorsprong mocht gaan rusten dank zij een prachtig vluchtschot van Francis. De 2e helft werd er beter gespeeld. In de 50′ strafte Francis een aarzeling in de verdediging af (1 – 3). Zolder nam nu resoluut de wedstrijd in handen. Doelman Robben en de Paal hield Terkoest lange tijd overeind. In de 80′ minuut werd Thomas Vanheeswijck foutief gestopt en Smets zette de strafschop om (2 – 3). Zolder ging nog dan op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er enkele minuten voor affluiten toen Coels met een prochtig schot de te ver uit zijn doel staande doelman van Alken verraste. In de laatste minuut kwam Houtmeyers nog dicht bij de winnende treffer maar hij besloot naast.

Terkoest: Robben, Housen, Daenen, Cleeren (65′ Simons), Geladé, Dufour, Mouling (74′ Haesevoets), Jeuris, Vanelderen, Bousmanne, Francis
Vrijheid: Temur, Vanharen, Smets, Ileri (75′ M. Neelen), Van Gysel, Mentens (65′ T. Vanheeswijck), Bleux, Snoeks (75′ Rubio), Coels, Houtmeyers, Derwael
Doelpunten: 10′ Jeuris 0 – 1, 25′ Snoeks 1 – 1, 35′ Francis 1 – 2, 50′ Francis 1 – 3, 80′ Smets (pen.) 2 – 3, 87′ Coels 3 – 3
Scheidsrechter: Vandenweyer